Jeg er begyndt på det her er fantastiske livsstilskursus, hvor der virkelig bliver kigget indad, og en stor del af det handler om at “finde sig selv”. For at have overskud til hvad der skal gøres, kræver det først og fremmest, at man sover godt om natten.

Det gik op for mig, at jeg slet ikke sov mørkt om natten, da der faktisk sev lys ind alle tænkelige steder, ja sågar lys lige ind i mit hoved fra hotellerne i Ørestad. Så jeg gik selvfølgelig straks igang med projekt mørklægning af soveværelset, og dertil fulgte så altså en lille makeover (Ja, jeg kan jo ikke lade være).

Jeg researchede lidt på nettet og miksede nogle af feng shui principperne med min egen stil, og ud af dette har jeg fundet frem til de 10 følgende tips.

  1. Ryd op, der skal ikke være forstyrrende elementer i dit soveværelse. Heller ikke over skabene, under sengen og ovenpå natbordet. Få alt rod væk, da rodet er det sidste du ser inden du lukker øjnene,samt det første du ser når du slår øjnene op om morgenen.
  2. Beslut dig for en farvepalet, på en ca 4-5 forskellige farver( inkl hvid, sort og naturfarve) og gå med dem. Det skaber ro og harmoni, når der ikke er for mange farver at forholde sig til.
  3. Spejle: I feng shui verdenen siger man, at spejle skaber uro, da de forstyrrer ved at reflektere dig, når du sover om natten. Derfor gik min søde mand i gang med at putte folie på alle spejlene der var på fronten af vores Ikea skab.
  4. Dyner og sengetøj: har du taget stilling til om du har en god dyne? Eller sover du bare med den du tilfældigvis har, uden at tænke over, om det kunne være bedre? Gå en tur ud og mærk på dyner og se om du kan optimere. Husk også at vaske dyner og sengetøj jævnligt.
  5. Lamper. Hav lys der skaber hygge. Jeg har tre lyskilder. En lampe over sengen der giver et virkelig rart og blødt lys, samt en læselampe i hver side af sengen.
  6. Symmetri: sørg for at der er symmetri i rummet. Ens natborde. Sengen placeret i midten, så der er lige meget plads og luft til hver side.
  7. Hæng ikke noget tungt over sengen. ( Det kan underbevidst forstyrre søvnen, da man herved kan tro, at man er i fare). Derfor fandt jeg en blød og lækker fjerlampe. En Drømmefanger kunne også være ok.
  8. Bløde tekstiler. Hygge puder, lækkert sengetøj og tæpper. Så siger folk altid: Jamen hvor gør du af det om natten? Jeg har en stor flet kurv stående på gulvet som jeg smider det inden jeg går i seng om aftenen.
  9. Rede seng: selvom man har travlt om morgenen og ikke syntes, at man har tid til at rede sin seng, så prioriter det alligevel. Bare prøv det en uge. Der er ikke noget bedre end at komme hjem og ind til et pænt soveværelse, når man går i seng.
  10. Maleri/kunst på væggen. Er maleri med abstrakte og organiske former, kan være med til at skabe ro og harmoni i rummet. Du kan sågar, få et lavet i de farver der matcher resten af rummet for at skabe endnu mere harmoni. Læs mere om bestilling af maleri her

Jeg håber, at det kan inspirere:)