Det store projekt- maling af træhus.

I samarbejde med Gori.

I påsken havde vi besluttet os for, at huset skulle laves færdigt. Efter 5 års mere eller mindre pause, var det virkelig på tide, at få gjort huset færdigt udvendigt. 

For 6 år siden gik vi igang med det vildeste byggeprojekt. Vi troede vi kunne bygge færdigt på 3 mdr, men det tog 2 år og jeg fødte en baby undervejs. Dvs. da vi stod uden badeværelse og køkken havde vi en nyfødt og et blebarn på 1.5. Nå nok om det, jeg må virkelig få lavet et blogindlæg om byggeprocessen en dag, for der er så mange gode og skøre historier og minder fra den tid. 

Da vi dengang for 5 år siden så var sådan “nogenlunde” færdige, fik vi malet huset med en mint grøn maling, som vi arvede fra nogle naboer. Derefter holdte vi en laaaaang pause, og vindskeder, vindues inddækinger osv blev aldrig gjort færdigt.  Se billeder her af huset som det så ud før. 

De røde vindskeder er simpelthen de gamle fra det helt gamle sommerhus vi købte for 9 år siden. Dem har vi aldrig fået gjort noget ved. Kant brædder kom der heller aldrig på. Men charmerende var det dog stadig. 

En stor motivationsfaktor for endelig at gå i gang her til foråret, var at Gori ville sponsere malingen til os. Jeg tænkte: “Yes det får vi da lige klaret på en uges tid”. .. Men jeg blev klogere. 

Først skulle vi vælge farve. Jeg tænkte, at det var en nem sag, men har simpelthen været så meget i tvivl. Heldigvis har Dyrup en smart funktion på deres hjemmeside, hvor man kan ligge sit billede ind, markere området og dermed få en ide om, hvordan farven vil se ud i virkeligheden. Jeg forsøgte med stort se alle de farver der findes tror jeg. Ungerne var med og det var virkelig sjovt faktisk. Skrigende grøn? Lyserød? Nej vel. Nedenunder kan du se et par eksempler, på et par farver jeg kraftigt overvejede.  Jeg ville helst ikke have en farve der havde en mørkere valeur end den mintgrønne vi havde i forvejen, for jeg var vild med det lyse look den havde. En af grundende til, at jeg ikke havde lyst til en mørk farve til vores hus, er også at det vil sluge lyset fra haven og huset vil komme til at se stort og mørkt ud. De sorte træhuse man ser rundt omkring med hvide vinduer er så romantiske, men man skal lige overveje det en ekstra gang hvis man eks. har en lille have ligesom os, og haven derved også vil blive påvirket af den mørke farve. Så det endte med en lys grå. Den der hedder CC68. Se Gori’s farvekort her

I påsken inviterede vi så hele familien til påskefrokost samt hjælp til at male. Vi fik virkelig taget hul på det hele og nåede en hel masse. Du kan se billeder fra processen herunder. Der er virkelig sket noget hva?

Og her ses så det færdige hus. Wiiii, jeg er så glad. Hvad syntes du??