Klar til sommer:

Sol og sommer i flere uger i træk. Det er den bedste maj måned, jeg nogensinde har oplevet. Wow. Jeg begyndte allerede at glæde mig til at indrette vores terrasse i januar. Det er typisk mig, så snart julen er forbi er det forår og snart sommer ifølge mig. Siden vi fik vores dejlige træterrasse for 3 år siden, har jeg prøvet en del forskellige havemøbler, for at sige det mildt. Vores terrasse er præcis 2,5 meter bred, så den er faktisk ikke bred nok til store klodsede havemøbelsæt. Det tog mig lang tid at finde ud af, og jeg har da haft de første 3 haveborde med stole inden jeg endelig fandt det perfekte sæt 🙂 Nemlig dette lækre vedligeholdelsesfrie polyrattan sæt fra Cult furniture. Egentlig ville jeg bare have haft et sæt, men i sidste øjeblik besluttede jeg mig for at bestille to, fordi jeg så fik den geniale (syntes jeg selv) ide, at de kan stå i hver deres ende i haven til hverdag. Et sæt hvor der er morgensol og et sæt, hvor der er aftensol. Og når der så er gæster, kan vi sætte sættene sammen og vupti, så er der plads til 8 mennesker og et langbord. Smart, ikke? Og man sidder virkelig godt i stolene, som slet ikke så klodsede, som mange andre havestole ofte er. 

Her sæt begge sæt slået sammen til et langbord. 

Ud over vores skønne nye havemøbelsæt, har vi et lounge sæt fra Jysk, og mine nyligt indkøbte bambus møbler og min elskede bananparasol. Den skaber så meget hygge og giver totalt Bali-stemning i haven. What’s not to like? Det er ikke helt skidt, at læse til eksamen lige her med masser af kaffe og Cafe Del Mar i ørene. Ja jeg føler næsten, at jeg er på Bali, når nu vejret også er så fantastisk! 

Tips til indretning af terrasse:

  1. Et råd jeg fik fra den fantastiske arkitekt Bianca Maria Hermansen. (Hun tegnede vores hus i sin tid). Lav små kroge i haven og pynt udenfor ligesom indenfor. Eks. en væg du pynter med plakater, malerier og møbler. Tænk på samme måde, når du indretter udenfor.
  2. Masser af tekstiler i farver der matcher. puder, tæpper og skind.
  3. Gulvtæpper. Jeg har købt mine i ikea, og det er tæpper der er beregnet til brug både udendørs og indendørs. Tæpper er med til at dele områderne op, og skabe flere små kroge.
  4. Planter i krukker. Masser af planter og blomster. Gerne palmer. Det er stadig en af de ting jeg ikke har fået anskaffet endnu. Du kan også have æble og pærer træer i krukker. Man kan “næsten” aldrig få for mange krukker med planter, så bare giv den gas. 
  5. Hvis du har nogen steder at hænge planter, så hæng blomster og planter i krukker. Du kan lave ophænget selv. 
  6. Hav flere små havemøbelsæt til at skabe flere kroge, og sæt dem sammen når der kommer gæster. 
  7. Pynt med sommerhatte på væggene. 
  8. Pynt med solcelle lyskæder, lanterner og fakler. Det skaber den hyggeligste stemning, når mørket falder på. Både hvis du kan se dem indefra og selvfølgelig også udenfor. 
  9. Hvis du har træer og buske, så brug dem. hæng hjemmelavede stenranker ned fra træerne, lanterner og drivtømmer på snor. 
  10. Brug en kurv til tæpper. Så kan de nemt tages ind og ud om aftenen. Eller anskaf dig en stor hyndeboks, så alle tekstiler hurtigt kan ryddes væk.

Ja så behøver vi kun at bede om godt vejr, også resten af sommeren. 

Følg med på bloggen, næste indlæg handler om vores hjemmelavede DIY udekøkken. 

/Monika