Kære læsere.

Ihhh jeg er så stolt. Jeg er blevet valgt som ugens instagrammer af boligmagasinet. Det er ret stort for mig, da jeg virkelig elsker at gå og hygge med indretning i mit hjem. Det er en skøn følelse med den anerkendelse der følger med. Jeg har sat interviewet ind her:

Ugens Instagrammer: @monikapedersenart
I denne uge har vi kåret Monika Pedersen til ugens instagrammer. Monika bor i et skønt parcelhus i København fyldt med naturlige elementer og egne abstrakte malerier.

Mød Monika Pedersen
38-årige Monika Pedersen, der har den skønne instagram-profil @monikapedersenart, bor i et 109 kvadratmeter parcelhus i København sammen med sin mand og deres to børn. Parcelforeningen var før i tiden en kolonihaveforening, så stedet emmer af hyggelig kolonistemning. Monika beskriver sig selv som en kunstnerisk ildsjæl, der altid har været draget af boligindretning og elsker at være kreativ.

”Da jeg var teenager havde jeg et stort værelse, som jeg dekorerede med store grankogler og tørrede blomster overalt i loftet. Mine forældre gav mig endda lov til at male kunst på væggene, og jeg har sidenhen malet mine vægge i utallige farver. Jeg slæbte alt hvad jeg kunne finde i naturen med ind i mit hjem, og ja det gør jeg på en måde stadig.”Som ugens instagrammer har Monika fået overrakt en gave fra Wallo. Du kan læse meget mere om, hvordan du bliver ugens instagrammer til slut i artiklen.

Nordisk indretning med en meditativ atmosfære
Monika beskriver sin indretningsstil som værende nordisk med et personligt præg og et lille touch af boheme. Hun går efter at skabe en rolig og meditativ atmosfære med naturlige elementer, lyse farver og velovervejede møbler.

”Jeg er draget af lyset og farvesammenspillet imellem lyset og møblerne. Igennem naturens elementer, forsøger jeg at skabe en meditativ atmosfære, hvor jeg opnår en ro.”

Samtidig har Monika en kærlighed for genbrug og en lyst til konstant forandring, hvilket giver plads til løbende stilskift og leg med nye udtryk.

”Dog er mit hjem i konstant forandring, og jeg skifter ofte mine ting ud. Det meste er genbrug jeg finder på dba eller loppemarkeder.”

Naturen som inspirationskilde
Naturen har altid været en stor inspirationskilde til Monikas smukke skandinaviske indretning. Hun elsker planter, især kaktusser og diverse hængeplanter, og hun har nye planter med hjem flere gange om ugen.

Et godt tip fra Monika er, at hænge sine planter op i højden, da det giver en hyggelig fornemmelse i rummet og løfter indretningen. Monika er så heldig, at have spær i loftet, hvilket gør det nemt at have hængeplanter.

Aktiv på sociale medier
Monika har altid været meget aktiv på de sociale medier, og hendes bolig har efterhånden været på Instagram et par år. Hun var også en af de første i Danmark, der havde Facebook, da hun på daværende tidspunkt var flyttet hjem fra Norge, hvor det var udbredt før end i Danmark.

Farverigt verdenskort i stuen
Monika har et stort farverigt verdenskort på væggen i stuen, som hun nyder i fulde drag. Her tales der om verden og smukke steder, og hun elsker, at sætte en ny tegnestift, når de er hjemvendt fra en ny rejse.

Et verdenskort er en rigtig fin udsmykning til væggen, og der findes mange forskellige udgaver i forskellige farver nuancer og størrelser. Et verdenskort vækker rejselysten og kan samtidig være en stor hjem, når dine børn skal lære.

Skøn rosa væg i spiseafdelingen

Monika er vild med sin nymalede væg i rosa, der skaber en rolig stemning i spiseafdelingen. Når Monika vælger farver til sit hjem, går hun meget op i at de skal harmonere og være rolige og dejlige for sjælen.

Vi er vilde med farvede vægge, da de har stor effekt, og kan være med til at ændre udtrykket i et rum.

Et godt tip fra Monika

”Hvis du er interesseret i at skabe en rød tråd i dit hjem, skal du starte med at skære helt ind til benet. Tag alle ting der kan virke forstyrrende væk. Selvom det er ting du lige har anskaffet og er glad for. Hvis du f.eks. er blevet optaget af, at din indretning skal være i tre farver, så skal alt andet væk. Du vil opleve en ro med det samme, og herefter er det lettere at få plads til de ting, der passer ind. Køb brugt, gå på loppemarkeder, brug dba osv. så kan man komme RIGTIG langt. Find smukke grene i skoven og bring naturen ind. Du skal bare prøve dig frem og ikke være bange! Det kan jo altid laves om igen.”

Maler sine egne kunstværker
Monika elsker at male og tegne, og udstiller også sine kunstværker. Når hun maler, inspireres hun af naturen og drages mod det meditative. Hun maler mange forskellige malerier, herunder abstrakte kunstværker, malerier med dyr og skæve huse. Derudover maler hun også vaser og stearinlys købt på loppemarkeder.
Se, hendes abstrakte kunstværker i hendes shop her

Monikas næste projekt
Monika er ikke bleg for at kaste sig ud i nye DIY-projekter og har i øjeblikket en masse projekter hun skal i gang med.

”Jeg skal snart give mig i kast med selv at lave nogle træmøbler. I efteråret starter jeg via min uddannelse med faget: Håndværk og Design, og her ser jeg frem til, at lære en masse teknikker til dette. Igen ud i naturen og finde noget lækkert jeg kan lave noget ud af.”

Der er også et direkte link til artiklen her:

boligmagasinet